İnsan Vücudu bir çok besin maddesine ihtiyacı vardır. Sağlıklı beslenme ile sağlayabilceğimiz bu besin ihtiyaçlarını berlirli bir denge ile tüketmemiz gerekmektedir. Sadece karın doyurmak için düzensiz ve disiplinsiz bir şekilde besinlerin tüketilmesi kısa ve uzun vadede vücut üzerinde bir çok negatif etki oluşturmaktadır. Bazı besinleri hiç almamak ya da yetersiz almak vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin eksikliğine yol açarak pek çok farklı rahatsızlığa sebep olabileceği gibi bazı gıdaları fazla ve dengesiz tüketmek de aşırı kilo ve organ yağlanmaları başta olmak üzere bir çok sağlık problemine sebep olabilir. Sağlıklı ve dengeli beslemek için uzman bir diyetisyenden yardım alabilir ve kendi metabolizmanız için uygun bir diyet planı oluşturulmasını diyetisyenlerimizden talep edebilirsiniz.

BESLENME VE DİYET

Fimer Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümü kilo sorunu veya kronik rahatsızlıklar yaşayanlar için günün teknolojilerine uygun ekipmanlarla ve alanında tecrübeli diyetisyenlerle hizmet veriyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanları her kişi için en uygun yöntemi belirliyor ve kişinin sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanması için çalışıyor.

BESLENME NEDİR?

Beslenme büyüme yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için besinlerin kullanılmasıdır. Bireyin ailenin ve toplumların birinci amacı, sağlıklı ve üretken olmaktır. Sağlıklı ve üretken olma durumunun etkileyen faktörlerin başında beslenme gelir.

YETERLİ VE DENGELİ BESLENME

Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması durumuna yeterli ve dengeli beslenme denir.

Günümüzde beslenme bozukluğuna bağlı olarak birçok hastalık meydana gelmektedir. Hem sağlıklı bir vücut hem de iyi bir görünüş kazanmak için Özel Alleben Tıp Merkezi diyetisyenlerinden kişiye özel beslenme programınızı temin edebilirsiniz.

BİLGİ AL